Datum objave: 28.12.2015

Kategorija: Aktualno na Univerzi

Po izboru ugledne italijanske strokovne revije DOMUS je bil Oddelek za industrijsko in unikatno oblikovanje Akademije za likovno umetnost in oblikovanje Univerze v Ljubljani že četrto leto zapored uvrščen med 100 najboljših šol za področje arhitekture in oblikovanja v Evropi. 

Kot kriterije za izbor 50 najboljših šol s področja oblikovanja in 50 najboljših šol s področja arhitekture so upoštevali vse od akreditiranih referenc šol, povezovanja šol s priznanimi združenji in drugimi mednarodnimi institucijami, do uporabe novih tehnologij in vrednotenja strokovnih rezultatov diplomantov. V obrazložitvi za uvrstitev Oddelka za industrijsko in unikatno oblikovanje Akademije za likovno umetnost in oblikovanje Univerze v Ljubljani so zapisali: »Čeprav v študijskem procesu dajejo močan poudarek teoriji, se moč šole kaže tudi v kakovostnem povezovanju izobraževanja z gospodarstvom. Slednje vključuje sodelovanje pri realnih projektih, prek njih pa študenti podrobno spoznajo proces, skozi katerega gre izdelek na razvojni poti.« 

Izobraževalni proces na oddelku je po mnenju revije DOMUS dobro zaokrožen z elementi likovnosti, tehničnih veščin in družbenih ved, prav ta kombinacija pa študentom omogoča razvoj lastne likovne senzibilnosti in oblikovalskega procesa z veščinami kritičnega razmišljanja. Akademija za likovno umetnost in oblikovanje Univerze v Ljubljani pa v letošnjem letu ni edina članica Univerze v Ljubljani v izboru. Med 50 najboljših šol s področja arhitekture se je namreč uvrstila tudi Fakulteta za arhitekturo Univerze v Ljubljani.