Datum objave: 28.12.2015

Kategorija: Aktualno na Univerzi

V Balkonski dvorani Univerze v Ljubljani smo odprli razstavo študentk in študentov smeri Unikatno oblikovanje / steklo in keramika Akademije za likovno umetnost in oblikovanje Univerze v Ljubljani, s katero se v Galeriji Univerze v Ljubljani nadaljuje ciklus predstavitev oddelkov in smeri študija na ALUO v okviru Sveta za umetnost. 

Razstavo sta odprla rektor Univerze v Ljubljani prof. dr. Ivan Svetlik in dekan Akademije za likovno umetnost in oblikovanje Univerze v Ljubljani izr. prof. Boštjan Botas Kenda. Oba sta izrazila zadovoljstvo nad uspešnostjo tovrstnega sodelovanja Univerze in Akademije ter si ga zaželela tudi v prihodnjem letu. Prorektor prof. Matej Zupan je dodal, da je glavni namen kulturnih dogodkov Svet za umetnost v tem, da umetnost, ki se nam velikokrat zdi nedotakljiva in izmuzljiva, približa vsakemu izmed nas ter s tem obogati širšo akademsko skupnost. 

Vodja smeri Unikatno oblikovanje / steklo in keramika prof. mag. Tanja Pak je spregovorila o zgodovini smeri, dosedanjih uspehih njenih študentov in pričujoči razstavi: »Veseli me drznost mojih študentov, da si upajo biti drugačni, samosvoji, da si upajo izzivati, spraševati, preizkušati, a tudi braniti in prevzeti odgovornost, nenazadnje pa tudi pasti in spet vstati. Skupaj odpiramo vrata in verjamem, da bodo stopali trdno po samosvoji poti in premikali razumevanje stekla kot medija v oblikovanju in umetnosti v Sloveniji.«

K predprazničnemu vzdušju dogodka so prispevale tudi glasbene točke pevke Brine Vidic, sicer študentke 3. letnika Unikatnega oblikovanja. 

 

Avtor fotografij je Lucijan Bratuš.