Datum objave: 11.01.2016

Kategorija: Aktualno na Univerzi

Sredi decembra 2015 se je uspešno zaključil trimesečni projekt FIAT Likes U – Ljubljana, ki ga je v zimskem semestru 2015/2016 gostila Univerza v Ljubljani v sodelovanju z uradnim uvoznikom vozil Fiat za Slovenijo – družbo Avto Triglav.

Cilj projekta je bil omogočiti mobilnost študentov preko brezplačne storitve izposoje FIAT-ovih vozil za vse študente Univerze v Ljubljani preko spletne strani projekta. Študenti so imeli na voljo pet vozil, ki so jih na dan rezervacije prevzeli na Petkovškovem nabrežju. Mestna občina Ljubljana je za namen projekta zagotovila brezplačna parkirišča in parkirne kartice. Projekt sta koordinirala doc. dr. Vasilka Sancin s Pravne fakultete Univerze v Ljubljani in FIAT Ambasador Melvin Kapo, študent prava.

Zaradi izjemne uporabnosti in preproste rezervacije vozil so študentje z veseljem izkoristili priložnost izposoje, kar se je ob koncu projekta izrazilo v 98-odstotni zasedenosti vozil. Od začetka projekta 6. oktobra 2015 do njegovega zaključka 14. decembra 2015 je bilo opravljenih 191 brezplačnih izposoj. Skupaj so študentje prepotovali 39.026 km. Vozila so uporabljali tudi člani študentskih svetov fakultet za organizacijo dogodkov.

Ker gre za prvo tovrstno povezavo med akademsko sfero in zasebnim sektorjem se organizatorji projekta niso omejili le na praktične in vsakdanje koristi študentov, temveč so z željo po mednarodni orientaciji in obogatitvi študija organizirali predavanja strokovnjakov zaposlenih pri FCA Group (Fiat Chrysler Automobiles).

Avtorja fotografij sta Melvin Kapo in Avto Triglav.