Datum objave: 11.01.2016

Kategorija: Aktualno na Univerzi

Obiščite nas na 8. Informativi

Že osmo leto zapored bo na Gospodarskem razstavišču potekal vseslovenski sejem izobraževanja in poklicev Informativa. Prireditev bo potekala 22. in 23. januarja 2016 in bo za obiskovalce odprta med 9. in 18. uro. Na enem mestu se bodo predstavile srednje šole, gimnazije, višje strokovne šole, univerze, štipenditorji, ponudniki zaposlitvenih priložnosti in drugi.

Univerza v Ljubljani se bo tudi na tokratnem dogodku predstavila z dodiplomskimi in podiplomskimi študijskimi programi. Na enem mestu bodo obiskovalce pričakali predstavniki fakultet in akademij Univerze v Ljubljani, ki izvajajo programe s področja humanistike, družboslovja, jezikoslovja, umetnosti, naravoslovja, tehnike in tehnologije.

Za obiskovalce smo med drugim pripravili tudi kratko predstavitev »Z Univerzo v Ljubljani odločno po začrtanih poteh«, kjer bomo predstavili informacije glede študija na Univerzi v Ljubljani, podpore ob študiju, možnostih mednarodnih izmenjav in praks, ponudbo obštudijske dejavnosti ter ostale aktivnosti, ki so na voljo študentom Univerze v Ljubljani v času študija. Predstavitev bo potekala v petek,
22. januarja 2016 ob 11. uri  in 13.30. uri  ter v soboto, 23. januarja 2016 ob 10.30. uri,  v veliki predavalnici. V soboto bo udeležence prireditve pozdravil rektor Univerze v Ljubljani  dr. Ivan Svetlik. Na predstavitev se lahko že predhodno prijavite prek spletne prijavnice

Obiskovalci se bodo lahko preizkusili tudi v reševanju navtičnih nalog, iskali rešitve testa, ki bodo zaklenjene v trezorju, si ogledali model vetrovnika nordijskega centra Planica in brezpilotno letalo, ki so ga izdelali študenti v času študija in z njim zmagali na tekmovanju v Ameriki. Med drugim si bo možno ogledati tudi manjše kemijske poskuse in vstopiti v svet robotike s pomočjo robota YuMI, ki je kompakten robotski sistem, ki po dimenzijah delovnega prostora in mehanizma ustreza dimenzijam človeka. 

Vse fakultete in akademije Univerze v Ljubljani se bodo predstavile z različnimi programi še v sklopu svojih razstavnih prostorov , potekal bo tudi pester program v osrednjem prostoru Univerzitetnega mesta, ki si ga bo možno ogledati tudi v živo prek spleta. Vse aktivnosti Univerze v Ljubljani na Informativi '16 najdete na www.uni-lj.si/informativa, najnovejše informacije pa lahko vseskozi spremljate tudi na Facebooku.   

Pričakujemo vas na razstavnem prostoru v kupoli A, na levi strani glavnega vhoda –  zemljevid Univerzitetnega mesta.

Vstop je prost. 
Vabljeni!