Združenje za napredno računalništvo v Evropi PRACE (Partnership for Advanced Computing in Europe) je 13. januarja 2016 odprlo prijave za tradicionalno poletno HPC šolo.

Datum objave: 18.01.2016

Kategorija: Aktualno na Univerzi

PRACE vabi študente k sodelovanju na poletnem programu Summer of HPC 2016, ki bo potekal julija in avgusta 2016. Program je sestavljen iz uvodnega tedenskega izobraževanja ter dvomesečnega dela v enem od PRACE centrov za superračunalništvo (High Performance Computing - HPC) v Evropi. Eden od centrov je tudi Fakulteta za strojništvo Univerze v Ljubljani, ki bo sprejela dva izbrana študenta. Fakulteta za strojništvo Univerze v Ljubljani je poleg tega že drugo leto zapored v vlogi koordinatorja programa. Program zagotavlja udeležencem tudi štipendijo, nastanitev in stroške potovanja.

Prijavite se lahko tukaj.  

Več o programu Summer of HPC 2016

Program Summer of HPC 2016 bo potekal v času med 4. julijem in 31. avgustom 2016. Začel se bo s tedenskim izobraževanjem vseh udeležencev v superračunalniškem centru v Juelichu v Nemčiji. Nato bodo udeleženci  razporejeni po desetih PRACE HPC centrih v Evropi, kjer bodo dva meseca delali na PRACE znanstvenih in industrijskih projektih ter izdelali vizualizacijo ali video z rezultati svojega dela. Ob zaključku programa bo PRACE dvema izjemnima udeležencema za njune dosežke v programu podelil nagradi za najboljšo vizualizacijo ter imenovanje HPC ambasadorja.

Vse informacije lahko spremljate na Twitterju (@summerofhpc) ali Facebooku.
 

Kaj je PRACE?

PRACE (The Partnership for Advanced Computing in Europe) je mednarodno neprofitno združenje s sedežem v Bruslju. Raziskovalna infrastruktura PRACE zagotavlja vodilne superračunalniške storitve za znanstvenike ter raziskovalce iz akademskega sveta in industrije v Evropi. Računalniški sistemi in njihove operacije dostopni v PRACE so zagotovljeni s strani štirih PRACE članic (BSC iz Španije, CINECA iz Italije, GCS iz Nemčije in GENCI iz Francije). Implementacijska faza PRACE-a prejema sredstva iz EU 7. okvirnega programa (FP7/2007-2013) z GA RI-312763 in iz EU Obzorja 2020 (2014-2020) z GA 65383.