Datum objave: 20.01.2016

Kategorija: Aktualno na Univerzi

V četrtek, 21. januarja 2016, bo ob 19.30 v Dvorani Marjana Kozine v Slovenski filharmoniji prvi koncert Koncertnega abonmaja 2016.  

Simfonični orkester Akademije za glasbo Univerze v Ljubljani bo nastopil pod vodstvom doc. Simona Dvoršaka s programom dunajske klasike. V vlogi solistke na klavirju bo nastopila Ana Kravanja, ki trenutno študira na Akademiji za glasbo Univerze v Ljubljani v razredu zaslužne prof. Dubravke Tomšič Srebotnjak. 

 

O solistki:
Ana Kravanja je glasbeni svet začela spoznavati kot petletna deklica. Njena prva učiteljica klavirja je bila prof. Marija Škerl, žena profesorja in skladatelja Daneta Škerla. Leta 2009 se je vpisala na Umetniško gimnazijo Koper. Leta 2010 je na državnem tekmovanju TEMSIG v Velenju pod mentorstvom prof. Aleksandre Češnjevar Glavina dosegla zlato plaketo. Na 6. mednarodnem tekmovanju Chopinov zlati prstan v Radovljici je leta 2010 dosegla 4. mesto. V tem času je imela tudi več samostojnih nastopov, snemala je za Radio Koper ter kot solistka igrala z godalnim orkestrom s Finske. Zadnje leto gimnazije je svoje znanje klavirja pridobivala v razredu prof. Selme Chicco Hajdin. Marca 2013 je pod njenim mentorstvom na državnem tekmovanju TEMSIG v Novem mestu dosegla zlato plaketo in 2. nagrado.