Vabimo vas na razstavo, ki jo na Fakulteti za elektrotehniko Univerze v Ljubljani pripravljajo ob informativnem dnevu. Otvoritev razstave z naslovom ''Ovire so preteklost, gledamo naprej!'' bo v petek, 12. februarja 2016, ob 11. uri, v avli fakultete.

Datum objave: 11.02.2016

Kategorija: Aktualno na Univerzi

Namen razstave je bodočim študentom in širši javnosti sporočiti, da Fakulteta za elektrotehniko Univerze v Ljubljani ni zgolj hi-tech fakulteta.  Različne oblike ovir posameznika niso težava pri nabiranju znanja ali pridobitvi zaposlitve. Gre za socialno noto, ki je pogosto premalo upoštevana. Številni dijaki se namreč spopadajo z različnimi ovirami, od vidne, slušne in gibalne ter ob tem iščejo primeren študij s primerno infrastrukturo.

Prek fotografij bosta spregovorila razvojni inženir Anže Pratnemer in študent elektrotehnike Robi Bojanec, ki bo oktobra tekmoval na prvem profesionalnem mednarodnem tekmovanju športnikov invalidov Cybathlon. Oba se z gibalno oviranostjo spopadata zaradi prometnih nesreč, ki sta ju doleteli v preteklosti.

Avtorici fotografij razvojnega inženirja na fakulteti Anžeta Pratnemerja sta Anja Čekada in Anja Moškon, fotografije študenta elektrotehnike Robija Bojanca pa sta posnela Blaž Vizjak in Milan Simčič. Anže in Robi bosta spregovorila tudi o svojem življenju po nesreči in študiju na fakulteti.

Na otvoritvi razstave bo predstavljen tudi rehabilitacijski voziček ter tehnologija socialno inteligentnih storitev in aplikacij za osebe s posebnimi potrebami.
 

Razstava bo odprta do 26. februarja 2016.

Britansko podjetje DisabledGo je Fakulteto za elektrotehniko Univerze v Ljubljani leta 2011, na pobudo Mestne občine Ljubljana, ocenilo kot invalidom prijazno fakulteto.