Datum objave: 29.02.2016

Kategorija: Aktualno na Univerzi

V Balkonski dvorani Univerze v Ljubljani smo odprli razstavo študentk in študentov smeri Fotografija Akademije za likovno umetnost in oblikovanje Univerze v Ljubljani (ALUO), ki je že peta zaporedna predstavitev oddelkov in smeri študija na ALUO v Galeriji Univerze v Ljubljani v okviru Sveta za umetnost.

Razstavo sta odprla rektor Univerze v Ljubljani prof. dr. Ivan Svetlik in dekan Akademije za likovno umetnost in oblikovanje Univerze v Ljubljani izr. prof. Boštjan Botas Kenda. Rektor je v svojem govoru poudaril, da je ravno zaradi fotografije, kot zelo aktualnega medija, ki ga danes uporabljamo prav vsi, ključnega pomena kakovosten univerzitetni program, ki pripomore k razvoju strokovnjakov na tem področju.

Predstavnika smeri 'Fotografija' doc. Emina Djukić in strokovni sodelavec Peter Rauch sta povedala nekaj besed o razvoju študija fotografije na ALUO in konceptu pričujoče razstave ter razstavljenih avtorjih. Glasbeni del programa je na gumbni harmoniki odigral Nejc Grm, študent Akademije za glasbo Univerze v Ljubljani.

Razstava bo predvidoma na ogled do konca marca, več fotografij z odprtja si lahko ogledate tukaj.

Avtor fotografij je Miha Benedičič.