Datum objave: 08.03.2016

Kategorija: Aktualno na Univerzi

Na Fakulteti za upravo Univerze v Ljubljani je potekal posvet Skupni magistrski študijski programi na Univerzi v Ljubljani. Na posvetu smo gostili predavateljico z Univerze v Leipzigu, koordinatorje skupnih študijskih programov, strokovne sodelavce članic Univerze v Ljubljani ter predstavnike Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport, Centra RS za mobilnost in evropske programe izobraževanja in usposabljanja in Nacionalne agencije RS za kakovost v visokem šolstvu. 

Uvodoma je predavateljica z Univerze v Leipzigu predstavila rezultate dveh evropskih projektov na področju skupnih študijskih programov JOIMAN in JOI.CON. Slednjega je Univerza v Lepzigu tudi koordinirala. Poleg tega je predstavila izkušnje Univerze v Lepzigu pri pripravi skupnih študijskih programov. 

Predstavnik nacionalne agencije CMEPIUS je predstavil možnosti financiranja priprave, izvedbe in mobilnosti v skupnih programih. Izkušnje pri pripravi in izvajanju skupnih študijskih programov so predstavili koordinatorji in strokovni sodelavci članic Univerze v Ljubljani. Predstavljeni so bili različni vidiki in izzivi, kot je koordinacija in promocija skupnega programa, organizacija in izvedba skupnega interdisciplinarnega programa, administrativni vidik in izvedba mobilnosti študentov v skupnem programu ter faktorji uspešnosti skupnega programa. 

V sklepnem delu je potekala okrogla miza z naslovom Ključni elementi za zagotovitev dolgoročne vzdržnosti skupnih študijskih programov, pri kateri so sodelovali koordinatorji štirih skupnih programov na Univerzi v Ljubljani ter predstavniki MIZŠ, CMEPIUS in NAKVIS. 

 

Avtorica fotografij je Polona Stare.