Datum objave: 14.03.2016

Kategorija: Aktualno na Univerzi

Univerza v Ljubljani je minuli konec tedna na 13. mednarodnem sejmu izobraževanja  EDUfair v Beogradu predstavila možnosti za študij srbskih študentov v Ljubljani.
Na razstavnem prostoru Univerze v Ljubljani so se še posebej predstavile Fakulteta za elektrotehniko, Filozofska fakulteta, Fakulteta za računalništvo in informatiko in Fakulteta za družbene vede, obiskovalci pa so od predstavnikov rektorata Univerze v Ljubljani lahko dobili vse informacije  o študiju na prvi in drugi stopnji ter doktorskem študiju. Na razstavnem prostoru Univerze v Ljubljani se je predstavil tudi Lektorat slovenskega jezika Filozofske fakultete v Beogradu.   

Obiskovalci so na sejmu od predstavnikov Univerze v Ljubljani pridobili informacije o vpisu, študijskih programih na članicah in obštudijskih dejavnostih. V študijskem letu 2015/2016 je na Univerzi v Ljubljani vpisanih 125 študentov s srbskim državljanstvom, 30 pa jih je v Sloveniji v okviru študijskih izmenjav. V tem času jih je 29 diplomiralo.

„Vse analize kažejo, da so študenti z mednarodno izkušnjo za zaposlovalce privlačnejši. Slovenija je del Evropske unije, zato diploma Univerze v Ljubljani prinaša tudi večjo mobilnost med državami,“ je povedala prorektorica Univerze v Ljubljani prof. dr. Tanja Mihalič in poudarila: „Sodelovanje s Srbijo na področju visokošolskega izobraževanja ima prav posebno dimenzijo. Zaradi preteklosti nekoč skupne države si še posebej želimo utrditi povezanost. Jezikovna bariera je hitro premagljiva, zato je vključenost v študij lažja. Poleg tega so študenti, ki prihajajo iz Srbije, zelo dobri, na kar smo izjemno ponosni.“