Datum objave: 30.03.2016

Kategorija: Aktualno na Univerzi

V Ljubljani bo v četrtek, 31. marca 2016, ob 19.30. uri, potekalo že deseto srečanje treh akademskih pevskih zborov. Srečanja se izmenjujejo med Ljubljano, Mariborom in Koprom, vsako leto v drugem kraju. Letošnji jubilejni dogodek gosti zbor Univerze v Ljubljani, Akademski pevski zbor Tone Tomšič. V Antonovem domu na Viču se bodo domačinom pod vodstvom Jerice Gregorc Bukovec pridružili še Akademski  pevski zbor Maribor pod vodstvom Tadeje Vulc in Akademski pevski zbor Univerze na Primorskem pod vodstvom Mirka Ferlana. Vstop je prost.

Da pesem povezuje, se zavedajo vse tri slovenske univerze. Vsaka ima svoj uveljavljen in uspešen Akademski pevski zbor, APZ Univerze na Primorskem, APZ Maribor ter APZ Tone Tomšič Univerze v Ljubljani.

Letošnja sezona APZ Tone Tomšič Univerze v Ljubljani se je začela s sodelovanjem z novo dirigentko Jerico Gregorc Bukovec. Že v prvi polovici sezone so se predstavili s številnimi koncerti. Po zaključku uvodnega dela sezone so v sodelovanju z RTV Slovenija konec januarja snemali predstavljen program. V letu 2016 nadaljujejo s predstavljanjem novega programa skozi koncerte tekom leta.

Vljudno vabljeni na vse prihajajoče koncerte, še posebej na letni koncert ob 90. obletnici obstoja zbora APZ Tone Tomšič Univerze v Ljubljani.