Datum objave: 12.04.2016

Kategorija: Aktualno na Univerzi

Vabimo vas na konferenco Stvarnopravni dnevi 2016, ki bo 1. in 2. junija 2016, na Pravni fakulteti Univerze v Ljubljani.

Na področju stvarnega prava je veliko odprtih vprašanj, ki v marsičem vplivajo na naše vsakdanje delo. Na primer, , kako je s služnostjo in stavbno pravico v primeru prisilne prodaje nepremičnine v izvršbi in stečaju, kako je s pridobitvijo služnosti v javno korist, kaj je treba vedeti o notarski prodaji zastavljene nepremičnine, neposredni izvršljivosti notarskih zapisov ali hipoteki na nepremičnini, ki je predmet razlastitve. Pojavljajo se tudi dileme glede pravne lastnosti lastninske pravice, razpolagalnega upravičevanja, pa tudi glede uporabe pravil stvarnega prava pri varstvu vknjižene, resnične in pričakovane lastninske pravice v praksi slovenskih sodišč. Vsa ta in druga vprašanja bodo – s poudarkom na odgovorih in rešitvah – obravnavali na Stvarnopravnih dnevih, ki bodo potekali prve dni junija v Ljubljani.

Srečanje je priložnost za vse, ki si želijo celovit in strokoven pregled tematik s področja stvarnega in zemljiškoknjižnega prava, s poudarki na lastninski pravici in njenem pravnem varstvu, zastavni pravici ter služnosti in stavbni pravici. Na dogodku bo potekala tudi okrogla miza o aktualnih vprašanjih stvarnega prava v praksi sodišč.

Poleg Pravne fakultete Univerze v Ljubljani sta soorganizatorja konference še družbi Planet GV in Tax-Fin-Lex.

Kotizacija za študente je 60 evrov (DDV ključen). V ceno so všteti tudi kosilo in napitki med odmori.

Prijavnica na konferenco je na voljo tukaj.