Datum objave: 22.04.2016

Kategorija: Aktualno na Univerzi

Ciklus predstavitev oddelkov in smeri študija na Akademiji za likovno umetnost in oblikovanje Univerze v Ljubljani (UL ALUO), ki jih v okviru Sveta za umetnost gosti Galerija Univerze v Ljubljani, se za letošnje študijsko leto zaključuje z razstavo študentk in študentov smeri Video in novi mediji.

Razstavo v Balkonski dvorani Univerze v Ljubljani sta tudi tokrat odprla rektor Univerze v Ljubljani prof. dr. Ivan Svetlik in dekan UL ALUO izr. prof. Boštjan Botas Kenda. Rektor je izrazil zadovoljstvo nad dejstvom, da UL ALUO kljub velikemu številu razstav vedno znova ponudi nekaj novega, atraktivnega in aktualnega.

Vodja smeri Video in novi mediji na UL ALUO doc. Sašo Sedlaček je nato v svojem govoru poudaril pomen sodelovanja z drugimi članicami Univerze, saj so pri dveh od razstavljenih projektov, videovizualizaciji glasbe za jazz opero Vojna in mir ter interaktivni mizi Mačja šola, študenti UL ALUO sodelovali tudi s študenti in mentorji z Akademije za gledališče, radio, film in televizijo, Akademije za glasbo in Fakultete za računalništvo in informatiko Univerze v Ljubljani.

Razstava bo odprta do 17. junija 2016, ogled je možen od ponedeljka do petka med 16. in 19. uro. Več fotografij z odprtja si lahko ogledate tukaj.

Avtor fotografij je Miha Benedičič.