Datum objave: 17.05.2016

Kategorija: Aktualno na Univerzi

Na igriščih za odbojko na mivki Športne hiše Ilirija v Ljubljani je 10. maja 2016 potekalo Prvenstvo Univerze v Ljubljani v odbojki na mivki za študijsko leto 2015/2016. Za naslov univerzitetnih prvakov se je potegovalo 22 študentskih parov: 16 v moški in 6 v ženski konkurenci. Ekipno je bila najuspešnejša Ekonomska fakulteta Univerze v Ljubljani, katere predstavniki so osvojili eno prvo mesto in dve drugi mesti.

Letošnje tekmovanje je potekalo v dveh kakovostnih kategorijah: rekreativni in tekmovalni. Tekmovanje v tekmovalni kategoriji je štelo za kvalifikacije za udeležbo na 3. Evropskih univerzitetnih igrah, ki bodo potekale v juliju 2016 na Hrvaškem.

Zmagovalke v enoviti ženski kategoriji:

  1. mesto: Kaja Turk in Natali Pavič (Filozofska fakulteta Univerze v Ljubljani)
  2. mesto: Meta Jerala in Urška Igličar (Ekonomska fakulteta Univerze v Ljubljani)
  3. mesto: Katja Ogrin (Fakulteta za gradbeništvo in geodezijo Univerze v Ljubljani) in Tia Grgičević (Fakulteta za farmacijo Univerze v Ljubljani)

Zmagovalci v tekmovalni kategoriji pri moških:

  1. mesto: Sergej Drobnič (Fakulteta za šport Univerze v Ljubljani) in Jernej Vrhunc (Fakulteta za računalništvo in informatiko Univerze v Ljubljani)
  2. mesto: Luka Jerončič in Jurij Žavbi (Ekonomska fakulteta Univerze v Ljubljani)
  3. mesto: Mark Maraž in Blaž Marušič (Fakulteta za šport Univerze v Ljubljani)

Zmagovalci v rekreativnem delu tekmovanja za moške:

  1. mesto: Mitja Blatnik in Enej Butkovec (Ekonomska fakulteta Univerze v Ljubljani)
  2. mesto: Tilen Oražem in Teo Kukuljan (Fakulteta za kemijo in kemijsko tehnologijo Univerze v Ljubljani)
  3. mesto: David Kene in Gal Hafner (Fakulteta za strojništvo Univerze v Ljubljani)

Pokal za ekipno zmago so zasluženo prevzeli predstavniki Ekonomske fakultete Univerze v Ljubljani, ki so brali 314 točk oz. eno zmago in dve drugi mesti.

Izvedbo tekmovanja so podprli: Matias2 d.o.o., Univerza v Ljubljani, Fundacija za šport, Mestna občina Ljubljana, Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport, ŠOU v Ljubljani, E-študentski servis in zlati partner zveze, družba Eles. Medijska partnerja programov tekmovanj sta športni dnevnih EkipaSN in oddaja ŠKL – šport mladih.

Avtor fotografij je Andrej Peunik.