Datum objave: 19.05.2016

Kategorija: Aktualno na Univerzi

Filozofska fakulteta Univerze v Ljubljani že sedmo leto zapored pripravlja sejem akademske knjige – Liber.ac, na katerem se bo predstavilo 28 razstavljavcev s področja akademske knjige. Sejem bo potekal od torka, 24. maja 2016, do četrtka, 26. maja 2016, v Foersterjevem parku, za Filozofsko fakulteto Univerze v Ljubljani. Spremljevalni program bo letos azijsko obarvan, saj praznujemo tudi 20. obletnico azijskih študij na Univerzi v Ljubljani, ki jih izvaja Oddelek za azijske študije Filozofske fakultete Univerze v Ljubljani.

V treh dneh bodo obiskovalci lahko spoznali japonski čajni obred, oblačenje tradicionalnega korejskega oblačila hanbok in uradni korejski priklon, si ogledali revijo kostumov priljubljenih japonskih likov mang in animejev ter prisluhnili koncertu japonske, kitajske in indijske glasbe. Na voljo bo tudi delavnica za otroke, kjer se bodo naučili izdelati papir, japonski ples, pogovori o Aziji, tudi z gosti iz Kitajske, in še veliko drugih aktivnosti. Vse dni bodo v parku na voljo stojnice s knjigami, kjer bo 28 razstavljavcev iz cele Slovenije ponujalo knjige, ki so zanimive tudi za širšo javnost.

Večina dogodkov bo potekala v Foersterjevem parku, kjer si jih bodo lahko brezplačno ogledali vsi obiskovalci. Tudi dogodki, ki bodo potekali v prostorih fakultete, v Cankarjevem domu in v Kinoteki, so brezplačni. V primeru dežja bodo dogodki, ki so predvideni v parku, potekali v prostorih fakultete.

Več informacij o Liber.acu in program najdete tukaj
 

Avtor fotografije je Matjaž Rebolj.