Datum objave: 19.05.2016

Kategorija: Aktualno na Univerzi

Športni park Kodeljevo so včeraj napolnili študenti, ki so se udeležili prvega Festivala obštudijske dejavnosti Univerze v Ljubljani. Vrhunec dneva je predstavljala nogometna tekma med Univerzo v Ljubljani in Univerzo v Mariboru, ki je potekala že četrtič, drugič pa so prenosljivi pokal domov odnesli Mariborčani.

Dan je bil zaznamovan predvsem s športom, in sicer so čez cel dan potekala univerzitetna prvenstva, od 14. ure dalje  pa je bil študentom na voljo širok nabor obštudijskih dejavnosti. Študenti so se lahko udeležili delavnic ultimate frizbija, hoje po gurtni »slackline«, igre baseballa, rugbyja, strelastike in akrojoge. Za ljubitelje tujih jezikov je potekal jezikovni tandem – delavnice tujih jezikov z Erasmus študenti Univerze v Ljubljani. Izobraževalni obštudijski program kariernih centrov je zajemal delavnico pod naslovom »CV klinika«, na kateri so udeleženci dobili povratno informacijo na svoj življenjepis. Prav tako so udeleženci lahko spremljali vodeno debato na temo uporabe alkohola na športnih prireditvah, ki je potekala pod vodstvom Debatnega društva Univerze v Ljubljani in Debatnega društva Univerze v Mariboru. V pogovor so se lahko vključili tudi s predstavniki Študentskega sveta Univerze v Ljubljani.

Nogometna tekma je predstavljala vrhunec prvega Festivala obštudijske dejavnosti. Letos je tradicionalna nogometna tekma med izbranima nogometnima vrstama Univerze v Ljubljani in Univerze v Mariboru potekala četrtič zapored. Po včerajšnji tekmi je skupni izid medsebojnih srečanj 2:1 v prid ekipe Univerze v Ljubljani.

Na tekmah, kot je bila včerajšnja, je končni rezultat le eden od kamenčkov v mozaiku, ki so zaključili živahno dogajanje v športnem parku pri Fakulteti za šport Univerze v Ljubljani. Na tribunah in ob njih so naše nogometaše spodbujali študenti Univerze v Ljubljani, vsi enotno oblečeni v rdeče majice.

Tekmo sta med drugim spremljala tudi rektorja obeh univerz prof. dr. Ivan Svetlik in prof. dr. Igor Tičar, predsednik Olimpijskega komiteja Slovenije Bogdan Gabrovec, športni pedagogi ter ministrica za izobraževanje, znanost in šport dr. Maja Makovec Brenčič kot častna pokroviteljica nogometne tekme.
 

Avtor fotografij je Domen Pal, IFP, d. o. o.