Datum objave: 25.05.2016

Kategorija: Aktualno na Univerzi

23. dobrodelni študentski tek na grad

V torek, 31. maja 2016, vas vabimo na tradicionalni študentski tek po ljubljanskih ulicah, od Prešernovega trga do Ljubljanskega gradu. Prvih 1.800 udeležencev prejme spominsko majico. Letos bo Študentski tek na grad tudi dobrodelen. Pod geslom ‘Sem študent in pomagam’ bomo zbirali prehrambene izdelke za slovenske družine v stiski. Prijave sprejemamo do nedelje, 29. maja 2016.

Teka se lahko udeležite rekreativno (brez meritve časa) ali tekmovalno (z meritvijo časa). Prijave v tekmovalno kategorijo bomo sprejemali do nedelje, 29. maja 2016, medtem ko bodo prijave v rekreativno kategorijo možne na dan teka na Prešernovem trgu, med 17. uro in 18.30. uro.

Študentski tek na grad je množična športno rekreativna prireditev, katere cilj je promocija gibanja, kot ena izmed pomembnih sestavin kakovostnega življenja. S prireditvijo spodbujamo gibanje za zdravje – spodbujamo tek, kot najbolj dostopno obliko športno gibalne aktivnosti. Je prispevek študentskega športa Ljubljani kot univerzitetnemu mestu in prispevek športnemu utripu Ljubljane. Traso, dolgo 2,5 km, je v 22 tekaških izvedbah preteklo že več kot 20.000 tekačic in tekačev.

Študentski tek na grad se je uveljavil kot prepoznavna blagovna znamka, tako med študenti kot med prebivalci Ljubljane. Je edina brezplačna množična tekaška prireditev v Ljubljani, ki se je vsako leto udeleži med 1.500 in 2.000 tekačic in tekačev. Z večjim številom udeležencev se lahko ponašata le še Ljubljanski maraton in Tek trojk.

Več informacije lahko najdete tukaj.