Datum objave: 01.06.2016

Kategorija: Aktualno na Univerzi

LOGO 1.png

Univerza v Ljubljani je sklenila memorandum o sodelovanju v iniciativi Pan-European Seal Professional Traineeship Program, v okviru katerebo na evropski ravni letno na voljo sto pripravniških mest. Sodelovanje v programu Univerzi v Ljubljani omogoča, da Evropskemu patentnemu uradu vsako leto do 30. junija v ožji izbor za opravljanje enoletnega plačanega pripravništva (približno 1400 EUR neto mesečnega prejemka) na sedežu urada vMünchnu predlaga pet najustreznejših kandidatov, tj. diplomantov magistrskega študija ustreznih smeri, ki so navedene v besedilu razpisa. Sočasno z razpisom za EPO je odprt tudi razpis za EUIPO (Urad Evropske unije za intelektualno lastnino), ki je objavljen tukaj.

Pet kandidatov, ki jih bo Univerza v Ljubljani izbrala s tem razpisom, bo EPO uvrstil neposredno na ožji seznam kandidatov (t.i. shortlist) in izvedel dokončni postopek selekcije, rezultati katerega bodo znani predvidoma konec julija 2016.

Rok za prijavo je petek, 10. junij 2016, vse potrebne informacije najdete v priloženem razpisu.

V Dvorani Ivana Hribarja na rektoratu Univerze v Ljubljani (Kongresni trg 12) bo v ponedeljek, 6. junija 2016 ob 14.30 organiziran tudi informativni sestanek za razjasnitev morebitnih dodatnih vprašanj o razpisu.