Datum objave: 02.06.2016

Kategorija: Aktualno na Univerzi

Ob zaključku študijskega leta, v petek, 3. junija 2016, bo na Pedagoško raziskovalnem centru za konjerejo Krumperk (Gorjuša 19 A, Dob pri Domžalah), ki deluje v okviru Biotehniške fakultete Univerze v Ljubljani, potekal večerni dogodek »Lipicanci na Univerzi«. Osrednja prireditev se bo začela ob 20. uri. 

Po pozdravnem nagovoru bo sledil pester jahalno-kulturni program. Povezali ga bomo v zgodbo o Lipicancih, ki so, kot je zapisal Edvard Kocbek, »belo - črni burkeži, dvorni šaljivci njenega veličanstva, slovenske zgodovine«.

Z atraktivnimi nastopi se bodo predstavili študenti, ki so tekom leta pridno trenirali in se urili v veščinah jahanja, promocijska skupina jahačev Biotehniške fakultete Univerze v Ljubljani, mala šola jahanja s 'pipicanci', večkratni državni prvak v vožnji vpreg in ostali gosti. S posebno točko visoke šole jahanja se bo predstavila Kobilarna Lipica, tokrat tudi z edinstveno točko šole nad zemljo, kar lahko vidite le v Kobilarni Lipica.

Letošnje leto se bo sicer znova predstavilo več kot trideset konjev in petdeset nastopajočih.

Ob letošnjem dogodku bomo pripravili razstavo koledarja »Lipicanci na Univerzi 2016«, ki so ga pripravile študentke Univerze v Ljubljani, kot tudi razstavo likovnih izdelkov otrok, ki so sodelovali pri natečaju »Lipicanec«.

Več o dogodku lahko preberete v priloženem letaku spodaj. Vabljeni tudi na Facebook stran, kjer boste našli utrinke s preteklih dogodkov.

 

Vljudno vabljeni.

 

Lipicanci na Univerzi