Datum objave: 02.06.2016

Kategorija: Aktualno na Univerzi

Fakulteta za arhitekturo Univerze v Ljubljani na letošnji seminarski razstavi ponuja na ogled atraktivna, inovativna in umetniško ter tehnično dovršena seminarska dela študentov, ki so plod celoletnega študijskega procesa pri predmetu Projektiranje. 

Slavnostno odprtje razstave, ki je potekalo v četrtek, 2. junija 2016, sta poleg dekana Fakultete za arhitekturo Univerze v Ljubljani prof. mag. Petra Gabrijelčiča počastila ministrica za izobraževanje, znanost in šport dr. Maja Makovec Brenčič in rektor Univerze v Ljubljani prof. dr. Ivan Svetlik. Bogata razstava je po mnenju dekana ne le pregled dela, temveč tudi priložnost, da lahko celotna slovenska javnost, vključno s politiko, gospodarstvom in posamezniki, v njej najde priložnost za uresničitev lastnih potreb. 

Prof. mag. Peter Gabrijelčič je ob odprtju poudaril: »Fakulteta za arhitekturo Univerze v Ljubljani sloni na temeljih Plečnikove šole, katere osrednji pedagoški princip je bil seminarsko delo kot simulacija ateljejskega dela arhitektov. Študenti različnih letnikov ustvarjajo pod mentorstvom mednarodno priznanih pedagogov in arhitektov številne urbanistične in arhitekturne projekte, ki rešujejo načeloma družbeno pomembne, a zapostavljene projekte. Ob njih študentje oblikujejo svojo etično držo v smislu, da ni velikih ali majhnih projektov ter bolj ali manj pomembnih projektov, če z njimi rešujemo javni interes.« 

Seminarji bodo brezplačno na ogled do konca junija 2016. 

 

Avtor fotografij je Žiga Koritnik.