Datum objave: 07.06.2016

Kategorija: Aktualno na Univerzi

 

V sklopu dvodnevnega obiska Slovenije v času od 5. do 7. junija 2016 je Univerzo v Ljubljani včeraj popoldan obiskal predsednik Evropskega raziskovalnega sveta (ERS) akad. prof. dr. Jean Pierre Bourguignon. Slednji je v Slovenijo prišel v organizaciji Slovenskega gospodarskega in raziskovalnega združenja iz Bruslja skupaj s Kemijskim inštitutom Slovenije in Univerzo v Ljubljani, osrednji namen njegovega obiska pa je bila počastitev 70-letnice Kemijskega inštituta.

Ob 17. uri je na rektoratu potekala diskusija o konceptih v bazičnih znanostih, odličnosti v znanosti in znanstvenih politikah. Akad. prof. dr. Jean Pierre Bourguignon je uvodoma predstavil pomen in delovanje ERS. Njegovo predstavitev lahko poslušate tukaj: akad. prof. dr. Jean Pierre Bourguignon.

Predsednika Evropskega raziskovalnega sveta je spremljala predsednica delovne skupine za širše evropsko delovanje pri ERS prof. dr. Eva Kondorosi, ki je specializirana prav za omenjeno temo. Njen pogled na znanstveno problematiko premalo dobljenih sredstev za znanost s strani Evropske unije za države EU-13 lahko poslušate tukaj: prof. dr. Eva Kondorosi.

Sledila je odprta razprava, ki jo je vodil rektor Univerze v Ljubljani prof. dr. Ivan Svetlik in je na voljo tukaj: diskusija.

Avtor fotografij je Domen Pal, IFP, d. o. o.