Datum objave: 15.07.2016

Kategorija: Aktualno na Univerzi

Karateistka Lina Pušnik z Ekonomske fakultete Univerze v Ljubljani je po torkovi bronasti medalji v skupinskih borbah, osvojila še tretje mesto v karateju v kategoriji do 68 kilogramov. Včeraj, 14. julija 2016, je bila v boju za tretje mesto boljša od Hrvatice in tako Univerzi v Ljubljani priborila še drugo medaljo.

»V drugo je šlo lažje, zaradi medalje v skupinskih borbah sem v tekmo šla bolj sproščena, vedela sem, kaj hočem in izšlo se je super!« je povedala Lina, članica karate kluba Žalec in slovenske karate reprezentance.

»Konkurenca je bila težka, osemdeset odstotkov tekmovalk igra v državnih reprezentancah in videlo se je, da so prišle po medalje,« je ob koncu tekmovanja povedal trener karate ekipe Mladen Railić. Čeravno naj bi pri evropskih univerzitetnih igrah poudarek bil na ustvarjanju prijateljstev skozi šport, druženju, mreženju in ne toliko v rušenju rekordov ter borbi za medalje, se zdi, da ta akademski športni projekt dobiva vse večjo veljavo predvsem na tekmovalni komponenti.

Odlično sicer kaže tudi ženski košarkarski reprezentanci Univerze v Ljubljani, ki je osvojila prvo mesto v predtekmovanju. Medalja se nasmiha tudi šahistkama Univerze v Ljubljani, ki danes igrata zadnja kroga in trenutno držita drugo mesto.

Avtor fotografije je Zvijezdan Mikić.