Datum objave: 21.07.2016

Kategorija: Aktualno na Univerzi

Po dobrem tednu dni tekmovanja na 3. Evropskih univerzitetnih igrah v Zagrebu in Reki, so študentje športniki Univerze v Ljubljani, poleg dveh bronastih medaljah karateistk in bronaste medalje šahistk, domov odnesli še nekaj lepih uvrstitev.

Rokometašice Univerze v Ljubljani so medaljo zgrešile za las. V boju za tretje mesto so jim jo izmaknile tekmice z Univerze v Zagrebu. »Glede na vse dogodke in probleme, ki so se dogajali zadnja dva dni (poškodbe igralk) je bilo 4. mesto povsem realen izkupiček. V Reki smo izpolnile naš cilj in se prebile do četrtfinala. S tem smo zelo zadovoljni, saj smo kot ekipa dosegle več, kot so od nas pričakovali. Kot trenerka bi se zahvalila vsem mojim igralkam in upam, da se bomo drugo leto spet zbrali in pripravili na nove igre, ki bodo v Španiji,« je s pogledom naprej že usmerjena trenerka Anette Merslavič.

Rokometaši Univerze v Ljubljani so osvojili končno 10. mesto med 16 univerzami. Zadnjo tekmo so zaradi poškodb bili primorani predati.

Blizu vrha, na 5. mestu, so tekmovanje zaključile košarkarice Univerze v Ljubljani ter vaterpolisti in rokometašice Univerze na Primorskem.

Košarkarji Univerze v Ljubljani so tekmovanje zaključili na 14. mestu. Fantje so sicer pred začetkom iger ciljali na višjo uvrstitev, a so kljub razočaranju odigrali vse tekme do konca z maksimalno borbenostjo in srčnostjo.

V Zagrebu slovenski študentje športniki še tekmujejo v dvoranski odbojki, odbojki na mivki, futsalu, namiznem tenisu, para-namiznem tenisu, badmintonu, golfu, jutri začnejo še plezalci. Na Reki bodo po nekajdnevnem premoru, v soboto, nastopili še plavalci in plavalke, paraplavalec, taekwondoistki, judoisti/-ke ter ulični košarkarji oz. košarkarice.

Udeležbo slovenskih študentk in študentov na EUI 2016 so podprli: Študentska organizacija Slovenije s članicami, Fundacija za šport, Ministrstvo pristojno za šport, Univerza v Ljubljani, Univerza na Primorskem, Gea College ter zavarovanje Coris.

Avtorici fotografij sta Marija Jozak in Ana Kregar.