Datum objave: 25.07.2016

Kategorija: Aktualno na Univerzi

Že skoraj dva tedna slovenski študentje športniki nastopajo na športnih prizoriščih 3. Evropskih univerzitetnih iger v Zagrebu in na Reki. V petek, 22. julija 2016, zvečer je v slovenskem taboru v Zagrebu odjeknilo neverjetno veselje zaradi osvojene prve zlate medalje Izidorja Zupana (Filozofska fakulteta Univerze v Ljubljani) v balvanskem plezanju. A zgodba o uspehih naših mladih športnikov se tukaj tudi nadaljuje.

Za novo navdušenje pa je v soboto na Reki poskrbela še plavalka Anemari Košak (Fakulteta za šport Univerze v Ljubljani), ki je v disciplini 50 metrov hrbtno s časom 29.65 osvojila zlato medaljo. Še pred tem je priplavala srebrno medaljo s časom 57.20 v preizkušnji na 100 metrov v prostem slogu. Anemari je nase opozorila že na državnem univerzitetnem prvenstvu v plavanju, ko je podrla kar neverjetnih pet univerzitetnih rekordov.

Slovenija ima tako že skupno sedem medalj na EUI 2016, kar pet med njimi - tri bronaste, eno srebrno in eno zlato medaljo – smo osvojili na Univerzi v Ljubljani.

Slovenski mladi športniki ne navdušujejo zgolj z rezultati, ampak tudi s svojim vedenjem. Badminton ekipa Univerze v Ljubljani je tako zaradi svojega vedenja na igrišču ter odnosa do sodnikov in tekmecev dobila posebno nagrado za najbolj pošteno igro.

Avtorica fotografij je Marija Jozak.