Datum objave: 15.09.2016

Kategorija: Aktualno na Univerzi

V okviru praznovanja 70. obletnice Ekonomske fakultete Univerze v Ljubljani v Slovenijo prihaja prof. dr. Reinhilde Veugelers, članica odbora znanstvenega sveta Evropskega raziskovalnega sveta (ERC), katerega namen je finančno spodbujati odličnost evropskih raziskav, njihovo dinamičnost in ustvarjalnost z namenom premikanja mej znanja. 

Na Ekonomski fakulteti Univerze v Ljubljani bodo v okviru praznovanja 70. obletnice fakultete gostili prof. dr. Reinhilde Veugelers, ki bo družboslovnim znanstvenim raziskovalcem podala vpogled v temelje odličnosti evropskega raziskovanja. Kot članica odbora s področja družboslovja v ERC aktivno podpira projekte, ki jih prijavijo odlični raziskovalci bodisi na začetku svoje samostojne kariere ali ki nadgrajujejo svojo raziskovalno skupino. Proračun ERC predstavlja 17 odstotkov celotnega proračuna programa Obzorje 2020 (kar znaša 13,1 milijarde EUR), v letu 2016 pa je znotraj 1,7 milijard EUR celotnega letnega proračuna ERC še veliko prostora za odlične slovenske raziskovalce. 

Kot predstavnica ERC je prof. dr. Reinhilde Veugelers izjemno pomembna za slovenski znanstveno-raziskovalni prostor na področju družboslovja, saj je cilj ERC predvsem spodbujati delo mladih raziskovalcev ter jim odpreti prostor med najboljše v Evropi. 

Ob praznovanju 70. obletnice Ekonomske fakultete Univerze v Ljubljani bodo potekale številne slavnostne prireditve med petkom, 14. oktobrom in četrtkom, 20. oktobrom 2016. Prof. dr. Veugelers bo posebna gostja okrogle mize z naslovom “Od socialistične črne luknje do nevroekonomije: sedanjost, preteklost in prihodnost raziskovanja na EF”, ki bo potekala v torek, 18. oktobra 2016 na Ekonomski fakulteti Univerze v Ljubljani.

Kakšne so (finančne) možnosti za slovensko znanstveno raziskovanje na področju družboslovja znotraj Evrope?