Datum objave: 20.09.2016

Kategorija: Aktualno na Univerzi

Ekonomska fakulteta Univerze v Ljubljani je z akreditacijo AMBA prejela še tretje mednarodno priznanje odličnosti. Edina v širši regiji je postala del elitne skupine trojno akreditiranih mednarodnih šol – mednarodne akreditacije EQUIS, AACSB in AMBA. Ta dosežek jo umešča med en odstotek najboljših poslovno ekonomskih šol v svetu. Trojno priznanje odličnosti za fakulteto pomeni odgovornost do študentov, zaposlovalcev ter vseh deležnikov, ki sooblikujejo in ustvarjajo zgodbo Ekonomske fakultete Univerze v Ljubljani, ki letos praznuje jubilejnih 70 let. Akreditacija pomeni zavezanost visokim standardom kakovosti fakultete na področju poslovnega izobraževanja, raziskovanja, mednarodne vpetosti in sodelovanja s gospodarstvom. 

Mednarodne akreditacije našim študentom in raziskovalcem omogočajo študij v mednarodnem okolju. Ekonomska fakulteta Univerze v Ljubljani ima vzpostavljeno široko mrežo mednarodnih partnerskih povezav z mnogimi najboljšimi poslovno-ekonomskimi šolami, ki so trojno akreditirane. Študenti lahko študijsko izmenjavo opravijo na eni izmed 190 partnerskih šol iz 44 držav sveta. 

Kakovost Ekonomske fakultete Univerze v Ljubljani je prepoznana tudi v svetu. Vsako leto na fakulteti v okviru študijske izmenjave študira več kot 350 tujih študentov. Te številke dopolnjuje še preko 550 redno vpisanih tujih študentov, ki na fakulteti študirajo v celoti. Fakulteta je tudi dom številnim priznanim domačim in mednarodnim profesorjem ter raziskovalcem. Gostujoči profesorji prihajajo z uglednih tujih univerz in znanstvenih institucij: Harvard Business School (ZDA), Wirtschafsuniversiteit Wien (Avstrija), BI Norwegian Business School (Norveška), University of Leuven (Belgija) ipd.  

Študij na podlagi praktičnih primerov in pridobivanje uporabnih znanj, študijska mednarodna izkušnja, inovativni študijski pristopi in stik z zaposlovalci, utrjujejo kakovost diplomantov Ekonomske fakultete Univerze v Ljubljani na domačem in mednarodnem trgu dela. Ekonomska fakulteta Univerze v Ljubljani zaposlovalcem zagotavlja najboljše kadre na poslovno-ekonomskem področju.

 

Ekonomska fakulteta Univerze v Ljubljani prva in edina trojno akreditirana mednarodna šola v Sloveniji in širši regiji