Datum objave: 23.09.2016

Kategorija: Aktualno na Univerzi

Mednarodno podjetje Sportradar, prisotno tudi v Sloveniji, v sodelovanju s Fakulteto za elektrotehniko Univerze v Ljubljani to jesen vabi študente vseh slovenskih fakultet k prijavi na tekmovanje »Digital Sports Innovation Challenge 2016«. Prijave posameznikov in ekip so odprte do četrtka, 6. oktobra 2016.

V okviru študentskega tekmovanja »Digital Sports Innovation Challenge 2016« imajo študenti možnost začetne ideje in inovacije spremeniti v prototipe in nato v tržno uspešne izdelke. Sportradar jim v tem procesu ves čas stoji ob strani z mentorstvom in s prostim dostopom do svojih storitev. Tekmovanje je ekipne narave, namenjeno študentom, ki imajo status dodiplomskega ali podiplomskega študenta v letu 2016/2017, ter tistim, ki so študij zaključili v zadnjih dveh študijskih letih. Vsak član najboljše ekipe bo prejel denarno nagrado v višini 1.500 evrov, tekmovalce pa bo Sportradar vključil tudi pri deljenju bodočega tržnega uspeha izdelka, če se odloči izdelek podpreti in razviti do končnega produkta.

Sodelujoči posamezniki in ekipe bodo imeli priložnost ustvariti inovativne programske rešitve, izdelke ali storitve, ki temeljijo na uporabi športnih podatkov in v okviru enega od petih izzivov:

(1) Prikaz športnih podatkov neposredno na zaslonu TV ob spremljanju športnih dogodkov iz naslanjača;
(2) Aktivacija športnih navdušencev in zabava za t.im. digitalne športne navdušence, doma v naslanjaču ali na stadionu
(3) Obogatitev športnih medijskih vsebin;
(4) Igrifikacija profesionalnih športnih podatkov;
(5) Povečanje vpliva in učinka oglaševanja ob pomoči športnih podatkov.

Ob prijavi na tekmovanje oris ideje ni potreben – idejo lahko ekipe izoblikujejo tudi pozneje, vendar najpozneje do prvega selekcijskega dne, ki bo v ponedeljek, 10. oktobra 2016.

Več informacij o tekmovanju najdete na uradni strani in Facebook profilu. Predstavitveni dogodki bodo na Fakulteti za elektrotehniko Univerze v Ljubljani potekali v petek, 23. septembra 2016, v četrtek, 29. septembra 2016, in v četrtek, 6. oktobra 2016.   

Za dodatne informacije so vam na voljo na elektronskem naslovu:

 

Fotografija je del arhiva Digital Sports Innovation Challenge.