Datum objave: 07.10.2016

Kategorija: Aktualno na Univerzi

V torek, 18. oktobra 2016, bo ob 11. uri v Veliki dvorani Mercator na Ekonomski fakulteti Univerze v Ljubljani potekala okrogla miza z naslovom Od sociaistične črne luknje do nevroekonomije. 

Tema okrogle mize ne bo le zgodovinski preboj raziskovanja ekonomije in poslovnih ved ter njihove odličnosti v širšem mednarodnem okolju, pač pa tudi relevantnost raziskovanja za družbo v duhu časa, ki ga živimo. Razprava bo usmerjena v to, ali razumemo, katere raziskovalne teme so pomembne in katere teme bodo pomembne v prihodnosti, ali prispevamo k svetovni znanosti in gospodarskemu razvoju Slovenije. 

O tem bodo razpravljali odlični in vplivni raziskovalci Ekonomske fakultete Univerze v Ljubljani in predstavnik gospodarstva. Okroglo mizo bo otvorila prof. dr. Reinhilde Veugelers, članica odbora znanstvenega sveta Evropskega raziskovalnega sveta (ERC), katerega namen je finančno spodbujati odličnost evropskih raziskav, njihovo dinamičnost in ustvarjalnost z namenom premikanja mej znanja. Gostja bo predstavila tudi pregled razvoja raziskovanja na področju ekonomije v Sloveniji in prostor, ki ga zasedamo v Evropi. 

Okroglo mizo bo vodila izr. prof. dr. Sergeja Slapničar.

 

Vabljeni!