Datum objave: 07.10.2016

Kategorija: Aktualno na Univerzi

Študijsko področje Prevodoslovja, ki ga izvaja Oddelek za prevajalstvo Filozofske fakultete Univerze v Ljubljani znotraj interdisciplinarnega doktorskega študijskega programa Humanistika in družboslovje, je bilo sprejeto v mrežo 'Mednarodni prevodoslovni doktorski programi' (International Doctorate in Translation Studies). Ta se vzpostavlja v okviru mednarodnega prevodoslovnega združenja EST (European Society for Translation Studies).

S tem študijsko področje Prevodoslovje stopa v mrežo doktorskih programov, skupaj z univerzami Bar Ilan (Izrael), Bogazici (Turčija), Aston (Velika Britanija) in univerzami v Antwerpnu, Dunaju, Forliju, Krakovu, Leedsu in Ženevi. Mreža na eni strani potrjuje kakovost izobraževanja na doktorski ravni na Filozofski fakulteti Univerze v Ljubljani, na drugi strani pa bo omogočala lažje povezovanje s tujimi partnerji (tudi pri izbiri zunanjih izbirnih predmetov) in nadaljnji razvoj na področju poučevanja prevodoslovja na tretji stopnji.

Doktorski študij iz prevodoslovja je bil prvi doktorski program na Univerzi v Ljubljani, izoblikovan po bolonjskih smernicah. Potrjen je bil leta 2006. Leta 2009 se je prevodoslovje pridružilo skupnemu doktorskemu programu Humanistika in družboslovje.