Datum objave: 04.11.2016

Kategorija: Aktualno na Univerzi

Fakulteta za upravo Univerze v Ljubljani letos praznuje okroglo obletnico, šestdeset let delovanja. Praznovanje jubileja bodo v torek, 22. novembra 2016, zaokrožili s slavnostno akademijo in izdajo zbornika, že spomladi pa so v prostorih fakultete odprli razstavo o razvoju in dejavnostih fakultete »S tradicijo in znanjem v (u)pravo smer!«, ki bo na ogled še do konca leta.

Odločitev o ustanovitvi Upravne šole leta 1956 je nastala kot izraz zavedanja pristojnih glede pomena tako razvoja zaposlenih v državni upravi kot tudi novih znanj in vsebin. Skozi čas je takratna Višja upravna šola postala članica najboljše in najstarejše univerze v Sloveniji, Univerze v Ljubljani. Tekom let se je preoblikovala in sprejemala študijske programe z aktualnimi vsebinami, s skupnimi močmi zgradila stavbo, ki jim je še vedno v ponos in v kateri imajo odlične pogoje za sodelovanje ter kreativno ustvarjanje. Statusno se je preoblikovala in dolgoletna prizadevanja okronala z najuglednejšo mednarodno akreditacijo dodiplomskih in podiplomskih programov - EAPAA.

Z optimizmom na Fakulteti za upravo Univerze v Ljubljani zrejo tudi v prihodnost. Študentom bodo tudi v prihodnje posredovali najboljša znanja, okolju vračali uporabne rešitve, kot člani Univerze v Ljubljani in del širšega mednarodnega akademskega okolja pa pomembno prispevali k razvoju in promociji znanosti.

Več o jubileju Fakultete za upravo Univerze v Ljubljani najdete na njeni uradni spletni strani.

 

Šestdesetletnica Fakultete za upravo Univerze v Ljubljani