Datum objave: 20.12.2016

Kategorija: Aktualno na Univerzi

Ministrica za izobraževanje, znanost in šport dr. Maja Makovec Brenčič je v prostorih ministrstva sprejela dijakinje in dijake, študentke in študente ter njihove mentorice in mentorje, ki so v minulem letu dosegli vidne rezultate na mednarodnih tekmovanjih iz znanj. Med več kot 150 mladimi in njihovimi mentorji so bili tudi študenti  Univerze v Ljubljani.  

»V izjemen ponos nam je, ko vidimo, koliko mladih se udeležuje različnih tekmovanj in projektov po svetu in koliko izjemnih uspehov dosegate na zelo različnih področjih. Uspešni mladi dokazujete, da je naš izobraževalni in raziskovalni sistem dober, saj omogoča, da pridobite veliko znanj, obenem pa ste tudi zelo motivirani in predani temu, kar počnete,« je na sprejemu dejala ministrica dr. Makovec Brenčič. Čestitala jim je za odlične uvrstitve. Njihovim mentoricam in mentorjem ter organizatorjem tekmovanj pa se zahvalila za odlično delo in za trud, ki ga vlagajo v to, da lahko mladi svoje znanje merijo z vrstniki po svetu. 

Uspehi študentov Univerze v Ljubljani so številni. Študenti Fakultete za matematiko in fiziko Univerze v Ljubljani so osvojili drugo mesto na mednarodnem tekmovanju študentov matematike. Na Cybathlonu, svetovnem prvenstvu oseb z gibalnimi motnjami v Zürichu, je ekipa študentov Fakultete za elektrotehniko Univerze v Ljubljani zasedla tretje mesto v kategoriji robotskih invalidskih vozičkov. Na tekmovanju v evropskem pravu v Luksemburgu je skupina študentk s Pravne fakultete Univerze v Ljubljani osvojila prvo mesto. Študenti Akademije za likovno umetnost in oblikovanje Univerze v Ljubljani so vidne uvrstitve dosegli na tekmovanju v industrijskem oblikovanju v Hannovru, na mednarodni razstavi stekla na Danskem ter na mednarodnem tekmovanju v kategoriji znanstvene ilustracije.  

Več o sprejemu pri ministrici na spletni strani MIZŠ. ​

Avtor fotografije je Željko Stevanić, IFP, d.o.o.