Datum objave: 21.12.2016

Kategorija: Aktualno na Univerzi

Konfucijev inštitut v Ljubljani, ki deluje v okviru Ekonomske fakultete Univerze v Ljubljani, je na 11. konferenci Konfucijevih inštitutov v Kunmingu na Kitajskem prejel nagrado 'Konfucijev inštitut leta'. 

Nagrado je v imenu Konfucijevega inštituta iz rok namestnice premierja Ljudske republike Kitajske Madam Liu Yandong prevzel prorektor Univerze v Ljubljani prof. Matej Zupan, direktorici inštituta mag. Danijeli Voljč pa jo je na rektoratu Univerze v Ljubljani izročil rektor Univerze v Ljubljani prof. dr. Ivan Svetlik. Konfucijev inštitut v Ljubljani se uvršča visoko na lestvici Konfucijevih inštitutov, ki so letos prejeli to nagrado. Je med 25 izmed 511 Konfucijevih inštitutov v 140 državah.

Konfucijev inštitut v Ljubljani je bil ustanovljen z namenom poučevanja kitajskega jezika in spoznavanja kitajske kulture, promoviranja poslovnih priložnosti ter povezovanja dveh kultur Kitajske in Slovenije. Glavni poudarek inštituta je na poslovnem učenju jezika. Konfucijev inštitut v Ljubljani je eden izmed redkih poslovnih Konfucijevih inštitutov na svetu. Poslovne Konfucijeve inštitute najdemo med drugim tudi na London School of Economics (LSE), Copenhagen Business School (CBS), Athens University of Economics and Business in State University of New York. 

Avtorji fotografij so Željko Stevanić, IFP, d. o. o., institucija Hanban in Xie Duquan.