Datum objave: 22.12.2016

Kategorija: Aktualno na Univerzi

Fakulteta za družbene vede Univerze v Ljubljani je pripravila natečaj #svetnicrnobel na omrežju Instagram. Vse zainteresirane dijake in študente vabi, da prispevajo svoj kritičen pogled na družbo in v objektiv ujamejo podobo sveta, ki bi po njihovem mnenju lahko bila drugačna. Svojo fotografijo lahko do torka, 28. februarja 2017 objavijo na omrežju Instagram pod oznako #svetnicrnobel. Dvajset najboljših fotografij bo junija 2017 razstavljenih v Galeriji Fakultete za družbene vede Univerze v Ljubljani ter predstavljenih na spletnem mestu in družbenih omrežjih fakultete. Avtorji najboljših fotografij bodo prejeli tudi praktične nagrade.


Sodelujete lahko tako, da:

  1. Sledite Fakulteti za družbene vede na Instagramu.
  2. Pogledate okoli sebe in premislite, kaj bi v družbi lahko spremenili.
  3. V svoj družbeno kritičen objektiv ujemite podobo in jo pospremite z opisom.
  4. K objavi dodate oznako #svetnicrnobel.
  5. Fotografije lahko objavite do vključno torka, 28. 2. 2017.
     

Pravila natečaja

V natečaju lahko sodelujejo samo dijakinje in dijaki ter študenti in študentke z veljavnim študentskim statusom in odprtim profilom na omrežju Instagram. 

Najboljših dvajset družbeno kritičnih fotografij bo izbrala komisija v petčlanski sestavi. Avtorji izbranih fotografij bodo o izboru obveščeni in pozvani, da svojo fotografijo v kakovosti za tisk posredujejo najkasneje do sobote, 15. 4. 2017 po elektronski pošti na naslov . Za nagrade se lahko potegujejo le sodelujoči, ki bodo upoštevali pravila natečaja: sodelujoči mora biti dijak/-inja ali študent/-tka; sodelujoči mora postati sledilec Instagramovega profila UL FDV; fotografije morajo biti ustrezno označene z oznako #svetnicrnobel; fotografije morajo biti pod temi pogoji objavljene do vključno torka, 28. 2. 2017.