Datum objave: 13.01.2017

Kategorija: Aktualno na Univerzi

Na Fakulteti za družbene vede Univerze v Ljubljani sta v sredo, 11. januarja 2017 potekala odprtje razstave študentov Akademije za likovno umetnost in oblikovanje Univerze v Ljubljani in okrogla miza “Umetnost in družboslovje”. To sta zadnji v vrsti predstavitev umetniških akademij drugim članicam Univerze v Ljubljani, ki jih organizira Svet za umetnost Univerze v Ljubljani. 

Razstavo študentk in študentov Akademije za likovno umetnost in oblikovanje Univerze v Ljubljani z Oddelka za kiparstvo, Oddelka za slikarstvo in Oddelka za vizualne komunikacije sta odprla vodja Galerije Fakultete za družbene vede Univerze v Ljubljani red. prof. dr. Aleksandra Kanjuo Mrčela in dekan Akademije za likovno umetnost in oblikovanje Univerze v Ljubljani izr. prof. Boštjan Botas Kenda. Razstavljena dela sta nato predstavila dva od mentorjev in snovalcev razstave izr. prof. Žiga Kariž in doc. Peter Koštrun. 

Na okrogli mizi z naslovom “Umetnost in družboslovje”, ki je sledila odprtju, je beseda tekla o opredeljevanju družboslovja kot znanosti, nujnosti povezovanja teh znanosti z umetnostjo in oblikovanjem ter ekonomskih vidikih tega povezovanja. Sodelujoči so se dotaknili tudi pomembnosti vzpostavitve tretje stopnje študija na umetniških akademijah. 

Pogovor je povezovala red. prof. dr. Aleksandra Kanjuo Mrčela, sodelovali pa so red. prof. dr. Aleš Črnič (Fakulteta za družbene vede Univerze v Ljubljani), red. prof. dr. Bogomir Kovač (Ekonomska fakulteta Univerze v Ljubljani), izr. prof. dr. Petra Černe Oven (Akademija za likovno umetnost in oblikovanje Univerze v Ljubljani), izr. prof. mag. Borut Vogelnik (Akademija za likovno umetnost in oblikovanje Univerze v Ljubljani) in dekan Akademije za likovno umetnost in oblikovanje Univerze v Ljubljani izr. prof. Boštjan Botas Kenda. 

Razstava je v Galeriji Fakultete za družbene vede Univerze v Ljubljani na ogled do srede, 1. februarja 2017.

 

Avtor fotografij je Erik Emeršič.