Datum objave: 18.01.2017

Kategorija: Aktualno na Univerzi

Fakulteta za elektrotehniko Univerze v Ljubljani je konec decembra številnim uspehom v letu 2016 dodala še eno pomembno pridobitev. Gre za sodobno zasnovan vhod in prenovljeno avlo fakultete, ki je po novem bogatejša za atrij.

Pridobitve in uspehi posameznih članic Univerze v Ljubljani so tudi zgodba o uspehu  Univerze v celoti, še posebej, kadar gre za plodno sodelovanje med članicami, kot je bilo sodelovanje med Fakulteto za elektrotehniko in Fakulteto za arhitekturo Univerze v Ljubljani. V okviru študentskega projekta so nastale prve ideje o prenovi Fakulteto za elektrotehniko. Celotna prenova je obsegala sodobno zasnovan vhod s pokrito klančino za invalide, novo recepcijo in prostor za založbo ter pokritje atrija. S tem je fakulteta pridobila nove svetle površine, ki so v predvsem namenjene kreativnemu druženju študentov in bodo nedvomno postale aktivno središče fakultete. Prenova, ki je potekala od julija do decembra 2016, zagotavlja tudi večjo energetsko učinkovitost stavbe in več naravne svetlobe v avli. Sredstva za prenovo je fakulteta zagotovila iz lastnih sredstev.

Prenovljene prostore sta uradno odprla rektor Univerze v Ljubljani prof. dr. Ivan Svetlik in dekan Fakultete za elektrotehniko Univerze v Ljubljani prof. dr. Igor Papič.

 

Avtor fotografij je Milan Simčič.