Datum objave: 08.03.2017

Kategorija: Aktualno na Univerzi

Na Fakulteti za družbene vede Univerze v Ljubljani (UL FDV) so odprli Korejski oddelek v Raziskovalnem središču za Vzhodno Azijo (Korea Corner - East Asia Resource Library (EARL)). Korejski oddelek se odslej nahaja v prvem nadstropju UL FDV, v Osrednji družboslovni knjižnici Jožeta Goričarja (ODKJG), in je odprt za javnost. Izposoja gradiva je mogoča za vse člane ODKJG. 

Slavnostni govorec, prof. dr. Zlatko Šabič, prodekan UL FDV za mednarodno dejavnost, je poudaril pomen Korejskega oddelka za študijsko in raziskovalno delo, ki bo na ta način oplemenitilo poznavanje tako Koreje kot Slovenije ter prispevalo k hitrejšemu vsestranskemu sodelovanju. Prof. dr. Gregor Perko, prodekan Filozofske fakultete Univerze v Ljubljani (UL FF), ki skupaj z UL FDV sodeluje v  projektu Vzhodnoazijskega raziskovalnega središča, je poudaril nadaljevanje pomembne tradicije Korejskih študijskih dni. Slednje organizira Oddelek za azijske študije UL FF. Mag. Mirjam Kotar, predstojnica ODKJG in koordinatorica EARL, je opisala obseg in pomen donacije opreme in gradiva, ki še posebej z doniranim dostopom do dveh besedilnih zbirk za celotno UL odpira nova študijska in raziskovalna obzorja. 

Odprtju sta sledili dve izjemno obiskani predavanji o korejskih podjetjih v Srednji Evropi ter o predstavništvu POSCO (Europe Steel Distribution Center) v Evropi. 

Dnevi koreanistike se nadaljujejo s predavanji, ki bodo prihodnja dva petka, 10. in 17. marca. Več o dogajanju si preberite na spletni strani UL FDV

Fotografije: Mojca Zgonc in Primož Hrvacki