Datum objave: 06.04.2017

Kategorija: Aktualno na Univerzi

V petek, 7. aprila 2017, bo ob 14. uri, v Centru inovativnega podjetništva NLB (Trg republike 2, Ljubljana), potekalo predavanje dr. Maje Bogataj Jančič z naslovom O avtorskem pravu za umetnike in oblikovalce. Predavanje bo potekalo v sklopu dogodkov ALUO uho. Gre za gostujoča predavanja z najrazličnejših področij, ki jih zajema sodobno pojmovanje likovnih umetnosti in oblikovanja. Akademija za likovno umetnost in oblikovanje Univerze v Ljubljani jih prireja že tretjo sezono, njihov namen pa je študentom in širši publiki predstaviti zanimive strokovnjake iz prakse, ki so aktualni in navdihujoči za mlade ustvarjalce.

Dr. Maja Bogataj Jančič je diplomirala na Pravni fakulteti Univerze v Ljubljani, pridobila magisterije prav tam (1999, ekonomija), na Harvard University (2000, pravo) in University of Torino – Faculty of Law (2005, intelektualna lastnina) ter doktorat na Pravni fakulteti Univerze v Ljubljani (2006, avtorsko pravo). Je ustanoviteljica in vodja Inštituta za intelektualno lastnino, avtorica številnih člankov s področja intelektualne lastnine in soavtorica več knjig s področja interneta in prava intelektualne lastnine. Njeno raziskovalno, akademsko in svetovalno delo se razteza na vsa področja intelektualne lastnine, zlasti področje avtorskega prava, prava interneta in medijskega prava.

V svojem predavanju se bo osredotočila predvsem na avtorsko pravo v okviru umetniškega in oblikovalskega ustvarjanja, z vidika intelektualne lastnine pa bo naslovila tudi bolj splošne problematike današnje informacijske družbe.

Več informacij najdete na Facebook strani dogodka.

O avtorskem pravu za umetnike in oblikovalce