Datum objave: 04.05.2017

Kategorija: Aktualno na Univerzi

Oddelek za germanistiko, nederlandistiko in skandinavistiko in Oddelek za prevajalstvo Filozofske fakultete Univerze v Ljubljani ter Inštitut za nemško kulturo in zgodovino jugovzhodne Evrope (IKGS) na Univerzi Ludwiga Maximiliana v Münchnu na Filozofski fakulteti Univerze v Ljubljani od srede, 10. do petka, 12. maja 2017, organizirajo mednarodno interdisciplinarno konferenco Pogled v negotovo: vizije in utopije v podonavsko-karpatskem prostoru leta 1917 in pozneje (Blick ins Ungewisse: Visionen und Utopien im Donau-Karpaten-Raum.1917 und danach /Into the Unknown. Visions and Utopias in the Danube-Carpathian Region in 1917 and Beyond).

V prispevkih bodo predstavljene politične in družbene ideje, vizije in utopije, ki so se rodile ob koncu in tik po koncu prve svetovne vojne v podonavsko-karpatskem prostoru ter zajemajo tako odseve v književnosti, publicistiki in zgodovinopisju kot politične in družbene vizije ter spremembe v cerkvenih strukturah.

Delovni jeziki so slovenščina, angleščina  in nemščina. Referati bodo simultano tolmačeni v vse tri jezike.

Odprtje bo v sredo, 10. maja 2017, ob 10.30, v učilnici 31 (pritličje). 

Koncept in program konference, povzetki referatov, biografije udeležencev in vsi drugi pomembni podatki so objavljeni v vseh treh jezikih tukaj.

Prijazno vabljeni.