Datum objave: 11.05.2017

Kategorija: Aktualno na Univerzi

Iztekanje študijskega leta, volitve rektorja Univerze v Ljubljani in natanko 931 dni pred stoletnico Univerze v Ljubljani, bomo na Fakulteti za matematiko in fiziko Univerze v Ljubljani obeležili s prav posebnim dogodkom. V torek, 16. maja 2017, ob 16. uri, bo Matic Noč, študent tretjega letnika univerzitetnega študijskega programa Fizika na Fakulteti za matematiko in fiziko Univerze v Ljubljani, na vrvi (slackline) skušal na višini premagati razdaljo med stavbama Oddelkov za fiziko in matematiko (Jadranska ulica 19 in 21).

Matic Noč je eden najboljših vrvohodcev (slackliner) v Sloveniji. Ponaša se z najdaljšo prehojeno linijo nad tlemi, vodo in prepadom. Je tudi eden redkih Slovencev, ki hodi po vrvi nad prepadi. »Premagovanje strahu in lovljenje ravnotežja na višini je psihično zelo zahtevna stvar,« pojasnjuje Matic. Nekaj njegovih podvigov si lahko ogledate tudi na priloženih fotografijah. 

Vabljeni na sprehod po vrvi, ki bo v torek, 16. maja 2017, ob 16. uri, na parkirišču Fakultete za matematiko in fiziko Univerze v Ljubljani (Jadranska 19, Ljubljana). 

Foto: Matic Noč (osebni arhiv)