Datum objave: 02.06.2017

Kategorija: Aktualno na Univerzi

Akademija za likovno umetnost in oblikovanje Univerze v Ljubljani (UL ALUO) vas tudi letos vabi na tradicionalno razstavo študentskih del ob zaključku študijskega leta, ALUO razstavo 2017. Odprta bo od petka, 9. junija, do nedelje, 12. junija 2017; v petek od 15. do 21. ure, v soboto, nedeljo in ponedeljek pa od 10. do 18. ure. 

Na eni največjih razstav v Sloveniji bodo na štirih lokacijah po Ljubljani na ogled dela več kot petstotih mladih avtorjev s področij slikarstva, kiparstva, videa in novih medijev, restavratorstva, fotografije, ilustracije ter industrijskega, unikatnega in grafičnega oblikovanja. Večji del spremljevalnih dogodkov bo na posameznih oddelkih UL ALUO potekal v petek, 9. junija 2017. Več informacij najdete na Facebook strani razstave

Izvirna umetniška dela študentov UL ALUO bodo v času razstave na ogled tudi na ljubljanskih ulicah. V torek, 6. junija 2017, v sodelovanju s TAM-TAM d. o. o., Samson Kamnik d. o. o. in Mestno občino Ljubljana pripravljamo skupinsko umetniško intervencijo, na kateri bodo nastali unikatni mestni plakati. 

 

Fotografija je iz arhiva TAM-TAM d. o. o.