Datum objave: 02.06.2017

Kategorija: Aktualno na Univerzi

V Balkonski dvorani Univerze v Ljubljani je v torek, 30. maja 2017, potekalo odprtje razstave študentov smeri Grafično oblikovanje, devete in predzadnje v ciklusu predstavitev oddelkov in smeri študija na Akademiji za likovno umetnost in oblikovanje (UL ALUO) v okviru Sveta za umetnost Univerze v Ljubljani. 

Razstavo sta odprla rektor Univerze v Ljubljani prof. dr. Ivan Svetlik in dekan UL ALUO izr. prof. Boštjan Botas Kenda. Rektor je ob tej priložnosti omenil, da gre najverjetneje za zadnjo razstavo, ki se odpira v tej sestavi vodstva Univerze. Zato se je zahvalil Svetu za umetnost, ki je v tem obdobju aktivno deloval in bdel nad vsemi prireditvami v Balkonski dvorani, ter UL ALUO, ki je prispevala vse raznolike vsebine. 

Dekan se je navezal na besede rektorja in se mu zahvalil, da so se v njegovem mandatu odprla vrata Galerije Univerze v Ljubljani, s čimer niso bili izpostavljeni le dosežki študentov UL ALUO, temveč tudi povezovanje z ambicijami drugih akademij in fakultet, ki se navezujejo na umetniške in oblikovalske prakse. Posebno zahvalo je izrekel tudi prorektorju za umetnost prof. Mateju Zupanu, ki je postavil normative za tako uspešno delovanje Sveta za umetnost. 

O sami razstavi je nato spregovoril vodja smeri Grafično oblikovanje na Oddelku za oblikovanje vizualnih komunikacij UL ALUO prof. Radovan Jenko. Povedal je, da gre za zelo raznovrsten izbor analognih in digitalnih del, s katerim želijo mentorji in avtorji prikazati širino in kompleksnost študija na smeri ter na celotni akademiji. Razstavljenih je 45 projektov, med temi tudi nekaj magistrskih in diplomskih nalog, pri marsikaterem projektu pa gre za plod skupinskega dela študentov. 

Glasbeni točki sta izvedli študentki Akademije za glasbo Univerze v Ljubljani Metka Udovč in Anja Šoštarič na violini (Duo Amabile). 

Razstava bo na ogled do 10. oktobra 2017, vsak delavnik med 16. in 19. uro. 

 

Avtor fotografij je Miha Benedičič.