Datum objave: 05.06.2017

Kategorija: Aktualno na Univerzi

Ob zaključku študijskega leta, v petek, 16. junija 2017, na Pedagoško raziskovalnem centru za konjerejo Krumperk pri Domžalah, organiziramo že šesto tradicionalno prireditev »Lipicanci na Univerzi«. Tudi letošnje leto bo nastopilo več kot trideset konjev in petdeset nastopajočih. Z atraktivnimi nastopi se bodo predstavili: študenti, ki so tekom leta trenirali in se urili v veščinah jahanja, promocijska skupina jahačev Biotehniške fakultete Univerze v Ljubljani (UL BF), mala šola jahanja s 'pipicanci', konjeniška enota slovenske policije in ostali gosti. S točko visoke šole jahanja se bo kot poseben gost tudi tokrat predstavila Kobilarna Lipica.

Celotno prireditev bomo združili v Zgodbo o lipicancih, ki so, kot je zapisal Edvard Kocbek »belo - črni burkeži, dvorni šaljivci njenega veličanstva, slovenske zgodovine«. S prireditvijo želimo javnosti predstaviti delovanje našega centra, vključno s klasično šolo jahanja in prispevati tudi k prepoznavnosti ter promociji lipicanskega konja.

Osrednja prireditev »Lipicanci na Univerzi« se bo začela ob 19.30 in bo ob sedemdesetletnici UL BF potekala pod častnim pokroviteljstvom predsednika republike Boruta Pahorja.

Dogodek bo potekal ob vsakem vremenu.

Več o dogodku si lahko preberete v spodnjem letaku ali na Facebook strani, kjer najdete nekaj utrinkov z dogodkov iz preteklih let. 

Pedagoško raziskovalni center za konjerejo Krumperk deluje v okviru Biotehniške fakultete Univerze v Ljubljani in poleg vzreje lipicanskih konj in klasične šole jahanja izvaja številne raziskovalne in pedagoške programe ter pri tem sodeluje z različnimi fakultetami Univerze v Ljubljani.

Lipicanci na Univerzi