Datum objave: 08.06.2017

Kategorija: Aktualno na Univerzi

V juniju bo Ekonomsko fakulteto Univerze v Ljubljani obiskal Paul Marer, profesor na CEU Business School v Budimpešti in zaslužni profesor na Kelley School of Business, Indiana University. 

V svoji dolgoletni karieri je bil avtor ali urednik 24 monografij in 150 člankov ter poglavij iz monografij. V svojem raziskovanju se je posvečal predvsem spreminjajočim se ekonomskim, političnim in poslovnim razmeram na Madžarskem, pa tudi v drugih državah Centralne in Vzhodne Evrope, Rusije in Kitajske. V letu 2016 je izšla knjiga z naslovom Missing Link Discovered: Integrating Csikszentmihalyi’s Flow Theory into Management and Leadership Practice, pod katero so se podpisali Paul Marer, Zoltan Buzady in Zad Vecsey. 

Koncept zanosa bo tudi tema raziskovalnega seminarja, ki bo potekal na Ekonomski fakulteti Univerze v Ljubljani v torek, 13. junija 2017, z začetkom ob 13. uri. Profesor Marer bo razpravljal o vlogi zanosa v poslovnem svetu ter predstavil spretnosti in vrednote, ki so bistvene za vodje, menedžerje in vse tiste, ki želijo s svojim vodenjem pri zaposlenih spodbuditi zanos (angl. flow-promoting leadership). Prikazal bo tudi poslovno igro, povezano z zanosom, ki jo je v zadnjem desetletju ustvaril s skupino raziskovalcev, med katerimi je bil tudi utemeljitelj koncepta zanosa, prof. Csikszentmihalyi. 

Vljudno vabljeni. 

Foto: osebni arhiv prof. Paula Marerja