Datum objave: 08.06.2017

Kategorija: Aktualno na Univerzi

Skupni magistrski program (European Master in Tourism Management - EMTM) je bil s strani Evropske komisije izbran kot »zgodba o uspehu« (»success story«). »Success stories« so projekti, ki izstopajo s svojim vplivom, prispevkom k oblikovanju politik, inovativnimi rezultati, kreativnim pristopom in so inspiracija ostalim. Izbor naše »zgodbe o uspehu« je temeljil na strogih kriterijih, upoštevajoč kakovost programa, ustreznost in rezultate. Kot posledica tega izbora bo program viden in prepoznan na spletnih straneh Evropske komisije, družbenih omrežjih in pri pripravi dokumentacije za konference ter druge dogodke, in sicer z visoko udeležbo določevalcev ter strokovnjakov s področja turizma. 

Na Eduniversal lestvici je program EMTM  v študijskem letu 2016/17 uvrščen na lestvici TOP 100 na izjemno visoko deveto mesto. Dejstvo, ki kaže na izjemno kakovost programa, je, da je bil  program v letu 2010 s strani EACA  izbran kot Erasmus Mundus projekt za obdobje petih let in ponovno leta 2015 kot Erasmus + za obdobje treh let izmed dvajsetih najboljših tovrstnih programov v Evropi. 

European Master in Tourism Management (EMTM) je skupni magistrski program, ki ga že od leta 2007 izvajajo tri partnerske univerze: Univerza na južnem Danskem (Southern Denmark University), Ekonomska fakulteta Univerze v Ljubljani in španska Univerza v Gironi

Letos program EMTM praznuje deseto obletnico. Od leta 2010 se vsako leto na program prijavi približno šesto kandidatov. Od vseh prijavljenih je na program sprejetih 35 študentov, ki prihajajo iz 25 evropskih držav in držav izven Evropske unije. V desetih letih je bilo vpisanih 277 študentov, 159 študentov pa je uspešno magistriralo (zadnja in predzadnja generacija študija še ni zaključila). 

Snovalcem in izvajalcem programa ter študentom iskreno čestitamo. 

 

Foto: arhiv Ekonomske fakultete Univerze v Ljubljani