Datum objave: 27.07.2017

Kategorija: Aktualno na Univerzi

V sredo, 4. oktobra 2017 ob 14. uri, bomo organizirali sprejem za tuje študente, vpisane v študijske programe Univerze v Ljubljani. Tuji študenti bodo lahko iz prve roke izvedeli uporabne informacije v zvezi s študijem na Univerzi v Ljubljani ter o življenju v Ljubljani in Sloveniji ter se srečali z nekaterimi predstavniki za tuje študente z akademij in fakultet Univerze v Ljubljani. 

V prvem delu sprejema se bodo seznanili z informacijami glede ureditve zdravstvenega zavarovanja, prijave stalnega bivališča, možnostmi štipendiranja, subvencionirane prehrane in prevoza ter bivanja v študentskem domu. Sledila bo predstavitev kariernega svetovanja, tutorstva, obštudijskih in drugih dejavnosti, ki jih za študente organiziramo na Univerzi v Ljubljani.

 V nadaljevanju bodo prejeli podrobnejše informacije v zvezi z Letom Plus, v sklopu katerega bodo pridobili jezikovne in druge spretnosti ter strokovna znanja z izbranih študijskih področij.  Seznanili se bodo s kulturo, zgodovino in ustavno ureditvijo v Sloveniji in se preizkusili v znanju slovenščine.

V kolikor se želite udeležiti sprejema tujih študentov, vas prosimo, da se na dogodek prijavite prek obrazca na povezavi. Prijave na dogodek bomo zbirali do zapolnitve prostih mest oziroma do 28. septembra 2017 do 10. ure. Ker je lokacija dogodka odvisna od števila prijavljenih, bomo informacijo glede lokacije študentom, ki se boste preko zgornjega obrazca prijavili na dogodek, posredovali naknadno. 

Program