Datum objave: 28.08.2017

Kategorija: Aktualno na Univerzi

Ob 30. obletnici Erasmus programa bo Univerza v Ljubljani sodelovala v potujoči razstavi, ki jo organizirajo evropska tiskovna središča ob podpori Evropskega sveta. Glavni cilj projekta je obeležiti Erasmus in Socrates programe ter izpostaviti njihov vpliv na področju izobraževanja.

Program Erasmus se je od svojega začetka razvil in zelo razširil ter ni več osredotočen zgolj na akademsko izobraževanje. Sedaj vključuje tudi pripravništva na delovnem mestu, usposabljanje in poučevanje osebja ter povezovalne projekte med univerzami, raziskovalnimi organizacijami, podjetji, nevladnimi organizacijami, lokalnimi, regionalnimi, nacionalnimi organi in drugimi socialno-ekonomskimi akterji v Evropi in zunaj nje. Od tod tudi poimenovanje Erasmus+.

Razširitev ciljne skupine programa Erasmus+ na ta način ustvarja velik potencial za spodbujanje gospodarske rasti, ustvarjanje delovnih mest in socialne kohezije v Evropi, hkrati pa mladim Evropejcem omogoča, da izboljšajo tako svoj osebni kot tudi strokovni razvoj.

Več informacij najdete tukaj.