Datum objave: 19.09.2017

Kategorija: Aktualno na Univerzi

Karierni centri Univerze v Ljubljani smo vključeni v nacionalno mrežo prvih točk pomoči za žrtve nasilja v družini in žrtve nasilja zaradi spola. Delujemo kot »varna točka« in nudimo laično psihosocialno podporo študentom in študentkam UL - žrtvam nasilja v družini in žrtvam nasilja zaradi spola. Mreža prvih točk povezuje različne organizacije in podjetja v okviru projekta FIRST, ki ga vodi ISA institut.

 

Kljub številnim pomembnim spremembam na področju preprečevanja nasilja v družini in zagotavljanja ustrezne podpore in pomoči žrtvam nasilja zaradi spola številne žrtve še vedno živijo v "molku", saj nimajo ustreznih virov, zadostnih podpornih mehanizmov pri postopkih prijave nasilja in ureditvi življenja v varnem okolju ter informacij o pravicah in možnostih zaščite. V skladu s ciljem projekta FIRST si želimo zagotoviti širše dostopno psihosocialno podporo in pomoč žrtvam nasilja v družini in nasilja zaradi spola ter s tem prispevati k zgodnjemu odkrivanju nasilja in ustreznemu informiranju, zato smo se v projekt tudi vključili.

 

Študenti in študentke UL s takšnimi izkušnjami se lahko obrnete tudi na Karierne centre Univerze v Ljubljani, ki delujemo na vseh fakultetah in akademijah UL.

 

 

Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada.