Datum objave: 25.09.2017

Kategorija: Aktualno na Univerzi

Noč raziskovalcev je osrednji dogodek projekta Znanost za življenje. Omenjeni projekt želi popularizirati poklic raziskovalca, znanstvenika in ga približati širši javnosti, zlasti mladim. Skozi vrsto aktivnosti ozavešča o družbeno pomembni vlogi raziskovalcev, znanosti in vplivu le-te na vsa področja človekovega delovanja. Letos bo Noč raziskovalcev potekala v petek, 29. septembra 2017, v kar sedmih krajih po Sloveniji: Ljutomeru, Mariboru, Brežicah, Kopru, Izoli, Novi Gorici in Ljubljani. Univerza v Ljubljani sodeluje kot podpornik ENR slovenskega konzorcija. 

S svojimi programi se projektu pridružuje tudi šest članic Univerze v Ljubljani – Ekonomska fakulteta, Fakulteta za farmacijo, Fakulteta za matematiko in fiziko, Fakulteta za strojništvo, Medicinska fakulteta in Zdravstvena fakulteta. 

Dogodek je namenjen vsem, ki jih zanima delovanje znanosti in njen pomen za naša življenja. Je izjemna priložnost zlasti za mlade, saj jim pomaga spoznati različne vidike atraktivnega poklica raziskovalca, ki odpira vrsto kariernih možnosti. Mladi si lahko odgovorijo na vrsto vprašanj, kot so: kako je biti raziskovalec, kaj vse raziskovalec pri delu počne, kako usklajuje delo s hobiji in družino. 

Program je zasnovan poljudno in je namenjen širši javnosti, tudi otrokom. Več informacij je na voljo na uradni spletni strani

Fotografija je iz arhiva Biotehniške fakultete Univerze v Ljubljani.

 

Noč raziskovalcev 2017Noč raziskovalcev ponuja priložnost za sodelovanje v zanimivih poskusih, delavnicah, ogledih laboratorijev ter sproščeno druženje z raziskovalci v festivalnem vzdušju.