Predavanje Špele Čadež - Od lutke do Netflixa

Datum objave: 13.11.2017

Kategorija: Aktualno na Univerzi

Na Akademiji za likovno umetnost in oblikovanje (UL ALUO) vas vljudno vabimo na prvi dogodek nove sezone ALUO uho, predavanje Špele Čadež z naslovom Od lutke do Netflixa. Predavanje bo v petek, 17. novembra 2017, ob 12.45 v Kavarni Moderna (Cankarjeva 15, Ljubljana). 

Mednarodno uspešna neodvisna režiserka in animatorka Špela Čadež je s svojimi kratkimi animiranimi filmi prepričala že mnoge festivalske žirije in svetovna občinstva. Za zadnji film Nočna ptica je med drugim prejela glavno nagrado na festivalu Animafest v Zagrebu in posebno omembo žirije na festivalu Ars Electronica v Linzu. Letos jo je k sodelovanju povabila tudi družba Netflix, ki ji je zaupala izdelavo napovednika popularne TV serije Orange Is the New Black v lutkovni tehniki. 

Špela je leta 2002 zaključila dodiplomski študij grafičnega oblikovanja na Oddelku za oblikovanje vizualnih komunikacij UL ALUO, izobraževanje pa je nadaljevala na Akademiji medijskih umetnosti v Kölnu. Z nami bo spregovorila o svoji ustvarjalni poti ter o svojem delu, pri katerem ji pomaga strokovna ekipa sodelavcev iz produkcijske hiše Finta.

Nova sezona predavanj ALUO uho

*V študijskem letu 2017/18 se bomo na dogodkih ALUO uho srečevali v prijetnem ambientu Kavarne Moderna, ki bo v času dogodkov ponujala poseben popust na določeno pijačo in prigrizke. Da bodo predavanja lahko potekala nemoteno, vse obiskovalce vljudno prosimo, naj pravočasno oddajo svoja naročila. Med predavanji postrežba ne bo mogoča.