Datum objave: 05.12.2017

Kategorija: Aktualno na Univerzi

Center Republike Slovenije za mobilnost in evropske programe izobraževanja in usposabljanja (CMEPIUS) je v ponedeljek, 4. decembra 2017, skupaj z Ministrstvom za izobraževanje, znanost in šport na slavnostni prireditvi podelil nagrade jabolka kakovosti za najbolj izstopajoče projekte mednarodnega sodelovanja v programu Erasmus+. Nagrade so prejele vzgojno-izobraževalne ustanove, ki so prispevale k pomembnim spremembam v izobraževanju, tudi Univerza v Ljubljani.

Jabolka kakovosti so letos prejeli Šolski center Ravne na Koroškem, Vrtec Najdihojca v Ljubljani, Šolski center Postojna, Biotehniški izobraževalni center Ljubljana, Šolski center Slovenj Gradec, Zavod za razvoj knjižnic Jara, Osnovna šola Litija in Univerza v Ljubljani.

Leta 2015 smo na Univerzi v Ljubljani z namenom pozicioniranja Univerze in promocije študija aktivno pristopili k celostnemu procesu implementacije internacionalizacije. Z letošnjim letom smo implementirali tudi projekt Leto plus, ki prvič v slovenskem prostoru naslavlja problematiko uvajalnega študijskega obdobja mednarodnih študentov. V tem obdobju smo izvedli še institucionalni pristop h krepitvi strateških partnerstev, umestili Univerzo v relevantne mednarodne mreže ter visokokakovostno predstavili Univerzo na mednarodnih visokošolskih sejmih.

Ministrica za izobraževanje, znanost in šport dr. Maja Makovec Brenčič je v nagovoru na prireditvi povedala, da na ministrstvu veliko pozornosti namenjajo internacionalizaciji, saj se zavedajo pozitivnih učinkov na kakovost izobraževanja. Odprtost, mednarodno povezovanje in sodelovanje so pomembni dejavniki za razvoj podpornih okolij. Nagrajeni projekti so odlični primeri dobrih praks, ki navdušujejo in navdihujejo, je še dodala ministrica.


Foto: cmepius.si